Para saintis di Jepun telah menemui kaedah untuk memproses tahi kepada daging tiruan.
Mitsuyuki Ikeda, seorang pengkaji dari Okayama Laboratory, telah menghasilkan daging tiruan dari tahi manusia. Tokyo Sewage (syarikat loji dan najis) pada mulanya menghubungi saintis tersebut mencari penyelesaian kepada najis yang terlalu banyak di loji buangan najis. Mereka memintanya mencari kegunaan lain untuk najis tersebut kerana ianya mengandungi protein yang berlebihan disebabkan bacteria yang banyak.
Sumber mengatakan bahawa, rakyat jepun yang mencuba TAHI DAGING / DAGING TAHI ini, tidak dapat membezakan mana DAGING TAHI dan mana daging betul.. dahsyatttt !
Mitsuyuki Ikeda, seorang pengkaji dari Okayama Laboratory, telah menghasilkan daging tiruan dari tahi manusia. Tokyo Sewage (syarikat loji dan najis) pada mulanya menghubungi saintis tersebut mencari penyelesaian kepada najis yang terlalu banyak di loji buangan najis. Mereka memintanya mencari kegunaan lain untuk najis tersebut kerana ianya mengandungi protein yang berlebihan disebabkan bacteria yang banyak.
Sumber mengatakan bahawa, rakyat jepun yang mencuba TAHI DAGING / DAGING TAHI ini, tidak dapat membezakan mana DAGING TAHI dan mana daging betul.. dahsyatttt !
Para pengkaji kemudian mengasingkan bahan proteinnya, mencampurkannya dengan pemangkin dan memasukkan bahan2 tersebut ke dalam mesin peletup untuk menghasilkan steak tiruan. 'Daging' yang terjadi mengandungi 63% protein, 25% carbohydrates, 3% lipids dan 9% mineral. Para pengkaji kemudian menambah pewarna merah dan perasa soya untuk menambah kelazatan. Ujian awal menunjukkan orangramai yang merasa daging tahi ini tidak dapat membezakannya dengan daging lembu.
No comments:
Post a Comment